Saturday, October 31, 2009

Derby baby!




Maine seara se face o saptamana de cand am mers cu Andra la meciul Poli Timisoara - CFR Cluj. Am facut cale lunga din Iasi, de la ora 5 dimineata,ca se schimbase ceasul si defapt nu era 6, pana la 3 si ceva pm.A fost fain ca mi-am petrecut ziua cu Andra,ca i-am vazut pe baieti "live on Dr. Radulescu", dar dezamagirea a plutit in aer. Atat intre fanii Poli, cat si intre fanii CFR.

Noi cerem spectacol pe teren, avansare in clasamente, si o cupa, daca se poate, ieri.Dar nu oferim nimic. Lasam testosteronul si estradiolul sa ne conduca. Zicea un suporter Poli ca merge la meciuri mai intai pentru galerie si pentru adrenalina aia care se revarsa abundent in venele lui, apoi pentru echipa.
Toti facem asta, dar e imposibil sa ignori ceea ce se intampla pe teren. Si chiar daca mergem pt. noi, pt. galerie, pt. fotbal, furia se revarsa pe victime colaterale, jucatorii risca (in cel mai bun caz) sa isi piarda vederea pe teren (Bonfim),iar suporterii se bat intre ei, si ajung in spital,caz favorabil daca rememoram cateva incidente.
Da, recunosc! Mi-a venit sa urlu la baietasul din autocarul Poli care mi-a aratat DEGETUL cand eram in autobus fericita ca merg la meci sa il vad pe Nibombe, si poate prind si un fault semnat Alexa. Si am prins un fault, executat chiar in fata mea. A fost tare. Dar parca tot merita una peste ceafa capitanul.


De ce ne indreptam furia spre oameni care au aceeasi pasiune ca si noi? O fi un mic defect genetic?

Friday, October 23, 2009

@22 Oct 2009 3D Portocale Rosii

7.30 Moony in fata la Ciocarlia asteptandu-si colegii. Scopul? "Hai mergem la 'Final Destination' ca e 3D". Raspuns? "ok! Hai sa mergem!". Cristina, Cipri, George si Aurelian (new dude) ajung la fara...hai sa zicem 5 (secunde). Bogdan vine pe intuneric si se aseaza tocmai in capatul randului, trecand prin fata celor asezati. :). Hmm? Film de groaza? Eu zic comedie. Dar e bine si asa. Dupa? Master Pub! unde vrem si noi o infuzie, fara noroc...=> Suc de portocale rosii! Era meciul Steaua - ? somebody who won. Si eu eram streeesata ca nu o sa vad meciul Poli Timisoara - Anderlecht. Vroiam chiar sa intreb daca nu cumva il difuzeaza, ca oricum incepe cand se termina meciul Stelei. Ce bine ca nu am facus asta! Hiuh!


Si aprind grabita SopCast. Si caut caut si dau de meci: "...dar Juhasz ( pronuntat Iuhas) isi stie bine locul in apararea celor de la Anderlecht!...".
Slap in the face! Ce? Potfim? Cine?
Dar totul e bine cand se termina...macar a fost 0-0.Deci un punct pt noi. Poate cand o sa fiu si eu la casa mea...astept, stiu ca lucrurile care merita necesita timp.

Wednesday, October 21, 2009

Look @



http://www.polarbearsinternational.org/

Just because of who they are and where they live, polar bears generate curiosity and excitement among people of all ages-and especially kids. They're perfect to use as a focal point for teaching a variety of topics, including geography, mathematics, biology, and physics.

The polar bear is classified as a vulnerable species, with 5 of the 19 polar bear subpopulations in decline.[6][7] For decades, unrestricted hunting raised international concern for the future of the species; populations have rebounded after controls and quotas began to take effect. For thousands of years, the polar bear has been a key figure in the material, spiritual, and cultural life of Arctic indigenous peoples, and the hunting of polar bears remains important in their cultures.

Sunday, October 18, 2009

For the love of music: Help !

If you know the song, please do share.

class="BLOG_video_class" contentid="UPLOADING" width="320" height="266">

Saturday, October 17, 2009

The Vampire Diary

- No, you're not gonna hurt her, Daemon. Because deep down inside there is a part of you that feels for her. I was worried that you had no humanity left inside of you; that you might have actually become the monster you pretend to be.
- Who's pretending?
- Then kill me.
- Well, I'm tempted...
- No you're not! You had lifetimes to do it and yet here I am. I'm still alive and there you are, you're still haunting me after 145 years. Catherine is dead! And you hate me because you loved her. You torture me because you still do. And that, my brother is your humanity.

Friday, October 16, 2009

Concert cameral - 15 Oct 2009

Concert cameral organizat în colaborare cu Centrul Cultural German din Iasi
Karlsruher Konzert Duo, Germania:Dagmar Hartmann, pian & Reinhard Armleder, violoncel.


O sala cu oameni rasfirati,o scena cu un pian in mijloc si un scaun parca spectator ca noi: prima imagine pe care au vazut-o ochii mei cand am intrat in sala unde in urma cu doar cateva zile audiasem Concertul pentru Vioara a lui Tch.,sala plina ochi.Cativa nemti invarsta pe randul 12, eu pe 10, pe 9 in stanga mea un tip si o tipa, langa mine un cuplu("imi e rusine fata ;de nemti, mie ca sunt romanca iar sala e gooala..."). Ora 19. Nimic. 19.05 pe randul 9 in dreapta mea se aseaza o mama cu fiica ei, de vreo 8-12 ani, toata inzorzonata, care se plange ca nu va vedea nimic din pricina tipului de pe randul 6...
...Si incepe:


Felix Mendelssohn Bartholdy - Sonata în re major, op. 58

F. Mendelssohn Bartholdy - Cântec fara cuvinte în re major, op. 109

Jacqueline du Pré, F. Mendelssohn - Song without words Op.109:



Robert Schumann - Cinci studii op. 102

        Aplauda lumea, trezita parca la viata....
                   Vecinul meu patriot catre consoarta: "Nu se aplauda.Oamenii astia sunt..."


Robert Schumann Fünf Stücke im Volkston for piano and cello, op. 102


Franz Liszt - Elegie
            Patriotii se joaca. Lumea adoarme din nou.

Pauza.

Gabriel Fauré - Elégie, do minor, op. 24

 Observ ca patriotii nu mai sunt iar fetita 8-12 adoarme.

Dmitri Sostakovici - Tarantella

George Enescu - Nocturne, si nu numai
            Lumea aplauda frenetic, cei doi se inclina in fata publicului si continua.

Manuel de Falla - La vida breve: Primera danza española       
              Lumea aplauda din nou la sfarsit, multumindu-le pentru cadoul facut.

1@I love to entertain you!

Mare poet intr-o viata anterioara :)

Fugarita de acasa, batuta. Cauza este perimarea marfii. Este o nevasta mult prea batrana! 43 de ani... sotului i se pare mult. A gasit una cu 20 de ani mai tanara. Uite ca libera concurenta functioneaza! Din pacate este mai greu de scapat de stocul de marfa veche, si ca atare, a livrat-o in spital.

Nicolae Bacalbasa min 1.20

Thursday, October 15, 2009

Violin Concerto (Tchaikovsky)



Si ce poti sa iti doresti mai mult decat sa auzi o armata de oameni cu arcusurile gata de lupta, interpretand una dintre cele mai grele, dar al naibii de frumoase piese? Doar un Mars Nuptial de Mendelssohn ca bonus la sfarsit, ca in rest le-am avut pe toate.








Concertul 35 pentru vioara a fost creeat de Pyotr Ilyich Tchaikovsky in 1878 si este unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru vioara; fiind considerat unul dintre cele mai dificile lucrari pentru vioara.

Piesa a fost scrisa in Clarens, Elvetia, unde Tchaikovsky plecase pentru a vindeca depresia cauzata de casatoria dezastruasa cu Antonina Miliukova. Compozitorul a terminat piesa intr-o singura luna, desi a rescris partea de mijloc ( o versiune a variantei originale  a fost pastrata totusi ca prima piesa pentru viara si pian).



Compozitorul vroia ca Leopold Auer, cel pentru care mai scrisese si Serenade melancholique, sa fie primul care sa cante piesa, insa acesta a refuzat din cauza dificultatii partiturii; asa ca prima auditie, care trebuia sa aiba loc in martie 1879, a fost anulata pana cand se gasea un nou violonist. Abea pe 4 Decembrie 1881, lumea avea sa auda concertul care a starnit discutii intre cei mai talentati muzicieni din Europa. Adolph Brodsky a reusit sa atinga fiecare nota perfect, ajungand sa primeasca faimosul Concert ca dedicatie de la Tchaikovsky.


Insa parerile despre piesa erau impartite. Influentul critic Eduard Hanslick a numit piesa "lunga si pretentioasa", adaugand ca [piesa]"ne-a adus fata in fata cu gandul revoltator ca exista muzica neplacuta pentru ureche".
Insa au existat si artisti care au stiut sa aprecieze aceasta piesa neiubita la vremea nasterii ei. Astfel Karel Halir i-a facut o surpriza lui Tchaikovsky in 1888 la Leipzig, incluzand in repertoriul sau si Concertul pentru vioara. Compozitorul  a numit evenimentul "o zi de-a dreptul memorabila".




Jascha Heifetz plays Tchaikovsky Violin Concerto: 1st mov.



Wedding March (Hochzeitsmarch) - A Midsummer Night's Dream


Wednesday, October 14, 2009

De la stat sa iei, nu sa dai!

Si asta imi sare in minte din cand in cand, cand :) ma plimb, cand citesc, cand merg la scoala, cand si cand. Si avea dreptate! Ce ma bucur ca am stat de vorba cu el! Si ce sa iei de la Opera De Stat? Voi incerca sa consemnez aici toate evenimentele la care casc ochii din cele mai comode si impunatoare sali de spectacol . Iar dintre cele pe care le-am vazut si nu vreau sa le uit:

Lista cu Teatru/Opera & Co. :

15 Aprilie 2009: Istoria unui cal de Tolstoi



Oamenii raman uimiti cand realizeaza ca, defapt, "Istoria unui cal", nu e despre un cal ... e despre noi.

Holstomer : "Dar cuvintele acestea au avut asupra mea o influenta nemarginita. N-am mai incetat de a ma gandi la ele si numai dupa mult timp, si felurite relatii cu oamenii, am priceput, in sfarsit, ce inseamna pentru oameni aceste cuvinte ciudate. Ele inseamna ca oamenii se calauzesc in viata nu dupa fapte, ci dupa vorbe. Lor le place nu atat sa poata face sau sa nu poata face un lucru, cat sa poata spune despre diferite lucruri niste cuvinte pe care ei le cred foarte importante. Sunt: al meu, a mea, ale mele; ei le spun despre diferite lucruri, fiinte si obiecte, chiar despre pamant, despre oameni si despre cai. Cu privire la un anumit lucru, ei se inteleg intre ei, ca numai unul sa spuna - e al meu, si acela care in aceasta intelegere conventionala dintre ei zice "al meu" despre un numar mai mare de lucruri decat ceilalti, acela este socotit cel mai fericit. De ce-o fi asa, nu stiu, dar asa este. Inainte m-am straduit mult sa-mi pot explica si sa vad care este folosul real pe care il au, dar mi-am dat seama ca este cu totul neintemeiat."
(Lev Tolstoi, "Holstomer") SI daca ai ocazia sa mergi la aceasta piesa, du-te! Si daca te duci, stai in primul rand, ca sa te simti om.




28 Martie 2009: Qvartet - Hydn & Mozart:
In Aula Bibliotecii Centrale Iasi





10.Iunie 2009:
Rigoletto (- Verdi):
Povestea lui Rigoletto, bufonul curtii ducelui de Mantua, care face glume pe seama curtenilor, amuzandu-l pe duce, insa pe curteni nu.



4 Octombrie 2009: Love For All
Teatru & Comedie & Realitate = De ce iubim teatrul. Nu stii? Actorii iti vor spune clar si concis.