Wednesday, May 29, 2013

Cum sa te desparti de colegul/colega de apartament

Studentie !!! O da !!! Dar unde sa stau ? Camin ? 4 intr-o camera ? Daca nici macar camin nu prind ce fac ? Bai, mai bine ma mut cu astea, ca sunt din acelasi oras cu mine; pe aia blonda am vazut-o in clubul ala in care mergeam in fiecare sambata. Bea timi ca mine. Clar o sa ne intelegem.

Va mutati impreuna, zice ca mai are si ea ceva colega ordonata si cuminte care nu isi gaseste unde sa stea. The more the merrier, scad facturile la incalzire,normal ca ne bagam cat mai multe. Si uite asa te trezesti ca locuiesti intr-un apartament de 3 camere, 4 fete (2 in camera mare). Doar ca mereu e lumina aprinsa in bucatarie la 10 dimineata, apa mai ca nu se scurge din chiuveta lasata nesupravegheata, vasele nimanui sunt vesnic pe masa, masina spala rufe cat pentru o garnizoana iar bucataria arata ca in fazele cu food fight din filme, dupa ce ca cineva si-a fiert 1 ou...

Incep discutiile decente la masa de bucatarie. Nimeni nu a facut nimic. A doua zi  parca e mai curat, parca totul e mai linistit, dar nu dureaza, lucrurile se intorc la normal. Incep discutiile in grupuri restranse; toata lumea da vina pe altcineva...

 Este foarte greu sa locuiesti cu alta persoana, de acord.  Cu timpul observi care sunt obiceiurile oamenilor cu care stai. Oricat de bine te-ai intelege pe plan social cu o persoana, daca stati impreuna, dezordinea si mizeria vor fi mereu motive de cearta. Cel mai bine ar fi ca una sa isi gaseasca alt loc unde sa stea. Dar cum ii spui astea persoanei respective ?

Trebuie sa intelegi. Oricum i-ai spune, o sa fie suparata pe tine. In ochii ei esti o tradatoare care a complotat impotriva ei pe de-ascunsul. Adevarul e ca fiecare face numai ce e bine pentru el.

Noi din 4 fete, 2 ramanem sigur aici, una vrea sa plece in strainatate iar cealalta e colega dezordonata cu care ma intelegeam destul de bine. Cum am rezolvat situatia ? Am chemat-o pe colega dezordonata in bucatarie si am intrebat-o  ce vrea sa faca la anul , precizand ca noi doua sabotoare vrem sa ramanem. Ea a spus ca a vorbit cu niste colege si ca ar vrea sa se mute cu ele. Pfoa,mi s-a luat o piatra de pe inima. Deja mi le inchipuiam paruindu-se . Ca sa intelegeti, colega dezordonata si cea care vrea sa ramana nu se mai suporta, desi ele au fost cele care initial au decis ca se muta impreuna si apoi fiecare a adus inca o persoana.

Ceea ce este important de precizat: nimeni nu da pe nimeni afara, avem contract pana in septembrie inclusiv. Colega dezordonata are timp destul sa isi caute alt loc in care sa stea. Cu toate astea, cred ca acum ma uraste (colega dezordonata), dar nu am ce sa ii fac. E mai bine asa. Altfel am fi ajuns sa ne uram rau de tot la anul, ca nu s-ar fi schimbat situatia cu dezordinea. Poate cu timpul o sa ii treaca, nu am de unde sa stiu.

Deci copii, cea mai buna solutie pentru asemenea probleme este discutia la masa de bucatarie. Ca adultii. E greu. Stresant. Si poate iesi urat, dar te simti mai bine dupa ce ai o conversatie calma si ajungeti la un consens.







No comments:

Post a Comment

Be nice