Friday, May 31, 2013

Suna politia ca fiul/fiica/sotia/sotul a facut accident ? Nu sari cu banii

Joi dimineata.Ma pregatesc sa ies din casa. Suna telefoul. Mama cu voce tremurata ma intreba daca sunt ok, ce am facut aseara ? si imi spune ca inchide pentru ca imediat o sa ma sune politia din Cluj...

Astept 10 minute...Nimic. O sun inapoi. Imi spune ca ceva e dubios.Ca a sunat-o cineva de la politie sa ii spuna ca fiul ei a avut accident de masina aseara.Cand i-a spus ca ea ma are doar pe mine "polititstul" s-a corectat, dar noi nu avem masina...Politistul spune ca a fost un baiat la volan si eu in scaunul pasagerului...

Mama inchide. Vorbim noi doua si decidem sa sunam la numarul respectiv cu nr ascuns..nu raspunde nimeni... Deci e clar ceva scamatorie....

Vorbesc azi cu o prietena si imi spune ca si mama ei a primit un telefon asemanator. Cica tatal ei ar fi calcat o femeie pe trecerea de pietoni si ar fi bine sa mearga cu banii nush unde ca sa isi scape sotul...

Aveti grija cu astfel de scamatorii. Politia nu iti cere niciodata bani. Trebuie sa ramaneti calmi si sa nu va panicati, ca atunci apar greseli.

Dupa mai multe cercetari pe google :))) ce sa vezi : e o scamatorie veche si sunt oameni care pica in plasa. Anuntati-va vecinii,rudele, prietenii. 

Burda 6/2013

Summer dresses and pants. This is what I've been waiting for. Don't get any ideas, I'm a total noob but I really wanna give this a try. I made two dresses so far and a fail pant.But you know how the saying goes :  

                         Fail again, fail better <3 i="">


 This long dress was a preview in the last magazine and I just love it, i don't think it's that hard to make either.
The knee length one is perfect to hide my tummy, but from the pattern preview it is harder to make. Who knows, maybe I will give it a try, because I think its sooo pretty



This are the two short pant mdoels that come with this month's Burda magazine. I still don't know which one I will try to make, but I have time to decide. 

Summer of 2013 tv series countdown - what to keep an eye on

It's been so hard the last couple of weeks...Just didn't know what to watch.The Borgias ended, The Good Wife ended, and last but not least CASTLE ended :(

Here are the tv shows I recommend watching this summer :


#1 Burn Notice
 One of my favorite spy shows is coming to an end, this season is announced as the final one and I hope to attend Fiona & Mike's wedding from the comfy couch I'm sitting in right now :P
 

#2 666 Park Avenue
   I love a good mistery/horror tv show and sadly this one was canceled from season 1, but there are yet some episodes to be aired.

 #3 Pretty Little Liars
  It starts on the 11th of june and I can't wait !!! I have not read the books because I love the tv show so much <3 p="">

#4 Necessary Roughness
   I just loooove TK and doctor Danny. This tv show makes me laugh and I can see some hot guys getting rough :P


#5 Graceland
 Now this show seems to be an interesting new one. So far, what I've read and seen made me interested
GRACELAND is a place where nothing is what it seems and everyone has a secret. From the outside, this idyllic beachfront property is inhabited by a group of young, diverse roommates. Inside, a vastly different world is exposed: one that sustains itself through a complex web of lies. USA's new original series Graceland delves into the lives of an elusive group of undercover agents from the Federal Bureau of Investigations (FBI), Drug Enforcement Agency (DEA) and US Customs, who live and operate under one roof (the house got its name because the drug lord from whom the authorities seized the property was known to be an obsessed Elvis Presley fan). When forced to give up any shred of normalcy and the question of trust is a matter of life or death, the house becomes their sanctuary, their "Graceland."-usanetwork.com

#6 Major Crimes
Have to say I didn't like captain Sharon Raydor in the beginning, but I fell in love with Rusty and he made me like her.This tv series follows her unorthodox methods of running her police station.

#7 Keeping up with the Kardashians
Yes, I watch it. My guilty pleasure.This season it's gonna be all about Kim's baby mama journey, and it ended pretty dramatically last season so I can't wait to see what happens. Also,  I wanna see Khloe 'cause she's my fave :P


Thursday, May 30, 2013

Kesha, MY CRAZY BEAUTIFUL LIFE

La prima vedere pare genul de persoana care nu munceste pentru nimica, bea si se distreaza toata ziua iar cariera parca i-a picat din cer. Dar pozitiile inalte din topuri sunt rezultatul a multor ani de munca.
Kesha este fiica unei compozitoare/interprete americane, Patricia Pebe Sebert, care si-a crescut singura ambii copii. Aceasta i-a insuflat fiicei sale dragostea pentru muzica si a impins-o in aceasta directie inca de la o varsta frageda, cand Kesha a invatat sa cante la pian si a sustinut "concerte" in sufragerie.
 Pe MTV, in mini reality show-ul ei , MY CRAZY BEAUTIFUL LIFE, care are 6 episoade, vorbeste mult despre familia ei, despre ascensiunea in topuri si despre perceptia pe care o are lumea asupra ei, si in special modul in care acest lucru o afecteaza.
 [Fratele,Kesha,Pebe(st->dr) interpetand piesa mamei sale pe scena din orasul natal, unde a cantat pentru prima oara :]

Hitul "Your love is my drug" a fost scris de Kesha si  de mama ei. In general, ele doua scriu impreuna piesele Keshei.

O alta piesa foarte speciala de la ea este "The Harold Song". Aceasta este dedicata primei iubiri din viata ei,care, dupa cum v-ati dat seama se numeste Harold.
Kesha se implica foarte mult cand vine vorba de abuzul pe care copii il intalnesc in scoli, artista recunoscand ca si ea a fost victima in tinerete. Aceasta piesa are ca mesaj faptul ca trebuie sa ne iubim pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce am putea fi. Vorbeste despre acceptare sociala desi piesa e interpretata des ca fiind o piesa de dragoste.





Wednesday, May 29, 2013

Cum sa te desparti de colegul/colega de apartament

Studentie !!! O da !!! Dar unde sa stau ? Camin ? 4 intr-o camera ? Daca nici macar camin nu prind ce fac ? Bai, mai bine ma mut cu astea, ca sunt din acelasi oras cu mine; pe aia blonda am vazut-o in clubul ala in care mergeam in fiecare sambata. Bea timi ca mine. Clar o sa ne intelegem.

Va mutati impreuna, zice ca mai are si ea ceva colega ordonata si cuminte care nu isi gaseste unde sa stea. The more the merrier, scad facturile la incalzire,normal ca ne bagam cat mai multe. Si uite asa te trezesti ca locuiesti intr-un apartament de 3 camere, 4 fete (2 in camera mare). Doar ca mereu e lumina aprinsa in bucatarie la 10 dimineata, apa mai ca nu se scurge din chiuveta lasata nesupravegheata, vasele nimanui sunt vesnic pe masa, masina spala rufe cat pentru o garnizoana iar bucataria arata ca in fazele cu food fight din filme, dupa ce ca cineva si-a fiert 1 ou...

Incep discutiile decente la masa de bucatarie. Nimeni nu a facut nimic. A doua zi  parca e mai curat, parca totul e mai linistit, dar nu dureaza, lucrurile se intorc la normal. Incep discutiile in grupuri restranse; toata lumea da vina pe altcineva...

 Este foarte greu sa locuiesti cu alta persoana, de acord.  Cu timpul observi care sunt obiceiurile oamenilor cu care stai. Oricat de bine te-ai intelege pe plan social cu o persoana, daca stati impreuna, dezordinea si mizeria vor fi mereu motive de cearta. Cel mai bine ar fi ca una sa isi gaseasca alt loc unde sa stea. Dar cum ii spui astea persoanei respective ?

Trebuie sa intelegi. Oricum i-ai spune, o sa fie suparata pe tine. In ochii ei esti o tradatoare care a complotat impotriva ei pe de-ascunsul. Adevarul e ca fiecare face numai ce e bine pentru el.

Noi din 4 fete, 2 ramanem sigur aici, una vrea sa plece in strainatate iar cealalta e colega dezordonata cu care ma intelegeam destul de bine. Cum am rezolvat situatia ? Am chemat-o pe colega dezordonata in bucatarie si am intrebat-o  ce vrea sa faca la anul , precizand ca noi doua sabotoare vrem sa ramanem. Ea a spus ca a vorbit cu niste colege si ca ar vrea sa se mute cu ele. Pfoa,mi s-a luat o piatra de pe inima. Deja mi le inchipuiam paruindu-se . Ca sa intelegeti, colega dezordonata si cea care vrea sa ramana nu se mai suporta, desi ele au fost cele care initial au decis ca se muta impreuna si apoi fiecare a adus inca o persoana.

Ceea ce este important de precizat: nimeni nu da pe nimeni afara, avem contract pana in septembrie inclusiv. Colega dezordonata are timp destul sa isi caute alt loc in care sa stea. Cu toate astea, cred ca acum ma uraste (colega dezordonata), dar nu am ce sa ii fac. E mai bine asa. Altfel am fi ajuns sa ne uram rau de tot la anul, ca nu s-ar fi schimbat situatia cu dezordinea. Poate cu timpul o sa ii treaca, nu am de unde sa stiu.

Deci copii, cea mai buna solutie pentru asemenea probleme este discutia la masa de bucatarie. Ca adultii. E greu. Stresant. Si poate iesi urat, dar te simti mai bine dupa ce ai o conversatie calma si ajungeti la un consens.







Tuesday, May 28, 2013

Ingrijirea Bonsaiului

De ziua mea, care a fost pe 27 februarie, am primit un bonsai. Sunt niste plante de casa foarte dragute, dar greu de ingrijit. Dupa ce am dat-o in bara de cateva ori, mi-am dat seama cum trebuiesc ingrijiti.

Bonsaiul trebuie sa aiba pamantul vesnic umed.Vasul are jos doua gauri de evacuare a apei astfel incat planta retine doar apa necesara.


Greseala 1 : Am lasat vasul cu pomisorul intr-un alt vas care avea apa. Astfel s-au facut viermisori la radacina care ieseau la suprafata ori de cate ori udam planta.  Am dus planta la "medic" si mi-a dat o solutie care am diluat-o cu apa si din care ii mai dau si acum [m-a costat 10 lei; avand in vedere pretul unui bonsai, chiar nu e scump ] . Tratamentul dureaza destul de mult,dar nu e foarte complicat.
Bonsaii sunt foarte sensibili cand vine vorba de viermisori. Pot chiar sa se uste complet si atunci adio planta.

Greseala 2: Nu am audat frunzele. Din cate am observat, odata cu incalzirea vremii frunzele devin putin crete,ca si cum ar fi deshidratate.Am cumparat un pulverizator cu 3 lei de la Auchan.In el am apa diluata cu solutie si o folosesc pentru a stropi si frunzele.Acestea devin foarte frumoase, netede, dupa pulverizare.

Cand i-am povestit doamnei de la florarie ca il ud in fiecare zi, a ras si a spus ca ei uda bonsaii doar 1 data pe saptamana. Eu din cate am citit, si din cate am experimentat pe bonsaiul meu, care dupa cum vedeti e frumos si creste, udarea trebuie facuta zilnic.

 

Rutina mea: Iau o cutie de inghetata si pun bonsai-ul in ea.Torn apa ca sa ud bine roata planta. Las 30 de secunde vasul in cutie,apoi scot copacelul si il tin pana nu mai picura din gaurile de evacuare, si il pun pe capacul cutiei de inghetata (acolo il tin). Pulverizez roata pe frunze, si gata.